Trippelseger och totalt 15 miljoner inkört för Jan-Olov Persson

Jan-Olov Persson drog till Umåker med fyra kallblod och han kunde vända hemåt med en mycket fin trippelseger och ett fjärdepris! En minnesvärd eftermiddag för Persson. Inte "bara" för en trippelseger utan när Demex var först i mål så passerade Persson 15 miljoner i inkörda pengar till stallet. Suveränt! Han körde inte hästarna själv utan han hade anlitat Rikard N Skoglund som förvaltade sina chanser på bästa sätt. Vilket år Rikard har haft som kusk! Först ut av vinnarna var B.W.Sessa som i spets drog undan i stor stil till en helt ohotad seger. Aktionen var inte den bästa men B.W.Sessa hjälpte verkligen till att hålla sig i rätt gångart. Segertid 28,2/1640 meter och 40.000 kronor. Erika Wallström är uppfödare och Birger Wallström är ägare. B.W.Sessa har verkligen visat fin form i de senaste starterna. Tre segrar, ett andra och ett tredjepris på de senaste fem starterna och i pengar har det blivit 180.000 kronor.

- Det var första gången jag körde henne. Jag har sett henne från sidan tidigare och hon har visat fin styrka. Nu hade hon lite problem mad aktionen när det gick sakta och hon fick därför dra undan i sitt egna tempo. Hon är en fint stammad dam med Gullan Fax som mormor som min far Anders tränade. Hon var en riktig talang, sade Rikard.

Demex fick ett fint smyglopp i andra utvändigt. När Rikard attackerade 700 kvar såg det bra ut och i en tuff slutstrid fick Demex greppet sista biten. Segertid 28,5a/2140 och 40.000 kronor. Stall Storskogen är ägare och Per-Gunnar Persson är uppfödare. Våffelprinsen/Ulf Eriksson, tredje utvändigt, grejade fjärdepriset värt 7.500 kronor på tiden 29,1a/2140.

-Vi fick ett fint lopp och han kändes jättebra hela vägen. I sista sväng kändes det dock som att vi skulle få slåss om andrapriset, men Perssons hästar går hela vägen in i mål, sade Rikard.

Perssons tredje vinnare var treårige Häsen Räsern, efter Järvsöfaks, som via spets 1500 kvar höll greppet i en stenhård fight mot Basar Tabac/Olle Alsén som galopperade bort många metrar i början.Segertid 33,6/2160 meter och ytterligare 40.000 kronor till stallet. Karin Roslund och Rolf Stigsson är uppfödare och ägare.

Nu ståtar Jan-Olov med 15.081.166 kronor i inkörda pengar till stallet. Fantastiskt! Av Jan-Olovs treåriga kallblod har 22 startat och 17(!) har segrat. De har i dagsläget inbringat 4,348,004 kronor med Eld Rask i topp med sina 1,588,067 kronor. Jan-Olov fick chansen att avrunda sin dag med att konstatera att: - Jag får nog köra hästbussen resten av livet! Ett STORT GRATTIS till Jan-Olov som kallblodens största kung genom tiderna.

J-E GUSTAFSSON

Tillbaka