Östersund 21 december

 

I karriärens sjätte start var treårige Homemade Bourbon, efter Racer Bourbon, en vinnare för sin tränare Peter Grundmann. Peter avancerade fram till ledaren 1500 kvar och varvet kvar kunde han krypa ned i rygg. Efter lugna 21,1 första 1000 blev det rejäl körning på slutvarvet. Homemade Bourbon skaffade sig greppet sista biten efter en vass avslutning. Segertid 17,8/2140 meter via 14,7 sista 1000. 20.000 kronor till uppfödarna och ägarna CROMEO AB och Jan Åberg. Homemade Bourbon, syskon till Lenah P.H., är andra avkomman till Homemade Player. Mormor Lancia Brick har också lämnat Ed You 6,6 miljoner.
- Han har haft mycket otur i de två senaste starterna. Nu löste det sig fint när vi kunde få en rygg varvet kvar och det var bara att sitta och vänta. Han är mycket snabb en kort bit, sade Peter.


Kapable men osäkre Wilda Fille fick prova på monté och det blev succe direkt. Kim Boström satte sig utvändigt ledande Silver Jo och efter en lugn inledning, 35,0 första 500, blev det körning. Första 1000 travades efter 30,9 och när ledande Silver Jo galopperade 900 kvar kunde Wilda Fille ta över kommandot. I rygg smög Kolbergs Lillefot med men han var chanslös att utmana sista halvvarvet. Segertid 29,3/2140 meter och 30.000 kronor till uppfödaren och ägaren Wilda HB. Jan-Olov Persson är tränare.
- Han har varit jättefin i jobben jag ridit honom. Nu blev han väldigt taggad när jag tog ut honom i andraspår och det gick undan värre efter första 500. Han kändes stabil hela vägen och styrkan är det inga fel på,sade Kim.


Wiktor Kylin-Blom grejade en fin stalldubbel till Jan-Olov när han segrade med Demex, yngst i loppet som en av två fyraåringar och den minst meriterade med blott sjutton starter. Wiktor var bestämd när han körde till spets 2000 kvar. Sedan fick Demex dra undan i ett eget tempo vilket räckte till en mycket enkel seger i Hästägarkannan. Segertid 29,0/2640 meter och 30.000 kronor till Stall Storskogen. Per-Gunnar Persson är uppfödare. Årets 17:e seger för Wiktor och i pengar har det hittills blivit 815.500 kronor. Bra jobbat!
- Jag blev tvungen att släppa spets i första sväng. När jag provade framåt var jag inte säker på att få överta av John Östman. Resten av loppet kändes bra och jag hade mycket kvar i tömmarna efter att vi passerat mållinjen. Från nyår drar brorsan Oskar igång sin tränarrörelse. Jag trivs jättebra hos Jan-Olov och jag kommer att vänta något/några år till innan jag drar igång som tränare. Jag vill samtidigt hylla Linnea Holoppa som är skötare till våra båda vinnare, sade Wiktor.


J-E GUSTAFSSON

Tillbaka