Hagmyren 30 september

Fyraårige Snyggast, efter Snygg, avslutade dagen som en helt överlägsen spetsvinnare för sin tränare Stig Jarle Röste. Segertid nya rekordet 1.33,3/1640 meter och 10.000 kronor till Stall Snyggast-Easy med Camilla A Röste som uppfödare och Silje Röste som skötare.
-Han har varit väldigt hingstig och skriket i loppen. Nu är han valack och får vi en bra vinter där vi kan träna utan uppehåll tror jag han kommer att klara sig bra upp i klasserna, sade Stig Jarle.
Spelfavoriterna höll sig bra framme på V4-spelet och den enda lilla överraskningen var 32-oddsaren Harnsta Spiken, efter Klack Jo, som via ett starkt slutvarv från fjärde utvändigt kunde avgöra på ett säkert sätt för Ove Berglin. Segertid 1.30,5/2160 meter och 10.000 kronor till ägaren och tränaren Mats Jonsson i Indal. Viktor Jonsson är skötare. Tredje segern i karriären hittills. De två första segrarna tog han på sina tre första starter 2015 i träning hos Robert Bergh. Mats tränade också modern Harnstas Sarptula som efter sina första sju starter hamnade i träning hos Mats Jonsson och hon började med tre raka segrar för Mats.
- Jag hade kollat lite på ATG-live och på förhand trodde jag att han skulle kunna duga. Han var travsäker och stark och när jag ryckte huvan fick jag ett mycket bra svar, sade Ove.

Björlifanner löste uppgiften som megafavorit, 1,32 i vinnarodds, för sin skötare och kusk Emil Eriksson trots en galopp efter körda 100 meter. Efter galoppen hamnade Emil i fjärde utvändigt. 1800 kvar avancerade han framåt och via utvändigt ledaren 1400 kvar och spets 1050 kvar hade Björlifanner ett säkert grepp mot Hibo Faksen, rygg ledaren 850 kvar, som utmanade på upploppet. Segertid 1.29,8/2640 meter via 1.28 sista 2000. 10.000 kronor till Mellby Gård AB. Jan-Olov Persson är tränare.
-Det var lite oväntat att han skulle galoppera. Vi tappade inte så mycket och vi var bra med i loppet. Han kändes stark och han svarade för ett bra jobb efter galoppen, sade Emil som sedan november förra året haft Jan-Olov som chef.

Magnus A Djuse blev dagens kusk med en dubbelseger. Xpecttheunexpected visade fin styrka och inställning när han via tredjespår i första sväng och femte utvändigt var den starkaste på slutvarvet i tredjespår utan rygg. Segertid 1.16,4/2160 meter och 10.000 kronor till Patrik Sjöberg som är tränare och ägare med flera. Sandra Sjöberg är skötare. Robin Kronos höll farten bra till andrapriset för Emil Eriksson.

Magnus andra vinnare var fyraåriga Yayas Nova Sansa, efter L.of a Prince som från spets efter körda 550 meter höll undan mot bra avslutande Dicte/Christina Eriksson. Hon började karriären med ett andrapris och seger i andra starten på tiden 1.19,8/2140 meter och 10.000 kronor till Stall Yaya. Fadern L.of a Prince är välstammad med Viking Kronos som far och Queen L. som mor. Yayas Nova Sansa är andra avkomman till i 39 starter segerlösa Nikita Brick. Mormor Somers Fury lämnade Min Kaos 1,8 miljoner. Magnus A Djuse fortsätter att leverera vinnare och han har nu på sina senaste åtta starter fyra segrar och två andrapris och nu fattas det bara några tusenlappar innan han passerar 1,4 miljoner. Suveränt!
- Jag var väldigt nervös efter att hon orsakat en omstart. Nu gick det bra i den giltiga starten och när hon fick överta spets kändes det mycket bra. In på upploppet var det långt innan mållinjen nåddes. Stallnamnet och förnamnet på mina hästar kommer från att det är syrrans son som alltid kallt mig för Yaya, sade ägaren och tränaren Sandra Östberg.

En fin spetsvinnare var femårige Celeber, efter Mythical Lindy, för sin ägare Lars Göran Rewelj med Stefan Arvidsson som tränare och Line Arvidsson som skötare.Efter en fin värmning blev Celeber spelfavorit. Tredje segern i karriären hittills. Tidigare två segrar med Stefan Arvidsson och Ulf Eriksson.

-Jag kör inte så mycket numera. Man har blivit lite gammal och stel, men det är fortfarande väldigt roligt. Jag hittade hästen på en annons och jag tyckte att han stammässigt var intressant. Fadern hade lämnat Nimbus C.D. 3,1 miljoner och modern, Celena Alansa, lämnade Brianson 1,3 miljoner, sade Lars Göran som många av oss äldre känner igen som killen bakom Oliver Kid, född 1979, som på sina 161 starter, 32 segrar, 22 andrapris och 32 tredjepris tjänade 1.111.150 kronor. Han var en riktig hårding. Oliver Kid är också far till My Ty Sharp, född 1990, 1,4 miljoner, Taco Kid, född 1992, 871.000 kronor där båda hade Tequila Carat som mor. Flamma Stolt, född 1993, tjänade 742.000 kronor. Jazz Wega 38 starter och 6 segrar tjänade 262.000 kronor och Skott My 31 starter och 6 segrar tjänade 126.000 kronor.

Läckra Lennart, efter Järvsöviking, kunde överta spets i första sväng av tre år äldre brodern Läckra Loke för sin tränare Robert Wilhelmsson. Läckra Lennart (döpt efter mig enligt styrelsens ordförande Lennart Wilhelmsson) höll ett säkert grepp i en snabb avslutning mot uppvaktanade Norrbo Odin/Ove Berglin. Segertid 1.31,9/1640 meter och 10.000 kronor till ägaren och skötaren och sambon Madelene 
Johansson.

Fyraårige Heathcliff, efter Intoxicated, avgjorde på ett fint sätt i karriärens första seger trots en galopp på vägen för Lars Nylander. Han galopperade 1400 kvar i rygg på ledaren, men efter galoppen var det fortfarande ledigt på innerspår och Lars kunde återigen smita fram till rygg på ledaren. Luckan kom 300 kvar när loppets spelfavorit, Gola River, var stum i sista sväng och Heathcliff fick greppet på ledande Zätafrasse/Mats E Djuse sista biten. Segertid 1.18,1/2160 meter och 10.000 kronor till tränaren Tomas Forslin som också är uppfödare och ägare tillsammans med Elisabeth Gådin. Heathcliff är första avkomman till Cherry som i sina sex segrar var en vinnare i fyra segrar med Elin Gustavsson som kusk.

Jeppas Picasso var en av dagens bästa vinnare för sin ägare och tränare Ulrica Håkansson. Sexåringen tog hand om spets, men där fick han tuff press av Arrivederci /Janaxel Näsman som trivs bäst med ett högt tempo. Nu klarade han inte att hålla farten och han var slagen redan halvvarevt kvar innan han uppgivet galopperade 300 kvar. Jeppas Picasso stack däremot undan till en mycket enkel seger mot i rygg smygandes Dante Band/Magnus A Djuse. Segertid 1.15,3/2140 meter och 10.000 kronor.

-Det har inte blivit så många lopp under de senaste åren. Jag gjorde comeback som kusk 22 september efter ett två års långt uppehåll. Då grejade jag ett andrapris med Grappen på Skellefteå och i lördags 29 september var jag tvåa på Umåker med samma häst och nu blev det seger. Vilken kanonstart! Tänk att det kunde gå vägen. Först tappade jag pisken och sedan åkte den norska gasen ner långt innan jag skulle använda den reserven. Han är tapper då han haft problem med sina framknän. De dagar han kan tävla på friska ben är han duglig, sade Ulrica.

J-E GUSTAFSSON

 

Tillbaka