Jack Dalton Zenz och Järvsö Fux

Fyraårige Jack Dalton Zenz, efter Brioni, avgjorde en tät slutstrid på ett bra sätt för sin ägare och tränare Mathias Andersson. Mathis kunde smyga med i tredje utvändigt och vänta med attacken till 300 kvar. Segertid 17,2a/2140 på det lite tungssprungna banunderlaget och 10.000 kronor. Johanna Eriksson är skötare.

- Jag har haft en svacka i stallet men nu verkar det som att det har vänt. Nu var vi tempogynnade (12,0 första 500 och 14,3 första 1000) och det kändes bra hela vägen. Han har lovat mycket, men samtidigt varit lite yr i bollen och många starter med galopp. Det känns extra bra när han fungerar, sade Mathias.

Fyraårige Järvsö Fux, efter B.W.Modde, var en säker vinnare för Emil Eriksson via spets varvet kvar. Segertid 32,9/1640 meter och 10.000 kronor till Stall Torema. Jan-Olov Persson är uppfödare och tränare. Jenny Pettersson är skötare.

- Jag får tacka Janne att jag får låna honom. Han är bra i ordning och stark. Nu har han haft lite oflyt med positionerna och hamnat utvändigt ledaren. Det såg ut att bli utvändigt ledaren igen, men när jag fick överta spets varvet kvar kändes det klart bättre även om det går lite på "nålar". Han har lite problem med stilen men inställningen är det inget fel på, sade Emil som under kvällen hade kunnat bli mister hundra procent på sina två körningar. Våffelprinsen svarade för ett strålande lopp, som tvåa, efter en inledande galopp. Han travade 30,1/2140 meter med 27,8 sista 2000.

J-E GUSTAFSSON 
Foto: Matilda Persson. Arkivbild på Jack Dalton Zenz 

Tillbaka