Gävletravet 11 juli

Järvsö Jomar var en av kvällens bästa vinnare för Oskar Kylin-Blom. Från dubbla tillägg fick Oskar en bra start, men han blev hängande i tredjespår och det såg inte bra ut. Nu kunde han komma ned i andraspår 1200 kvar och hundra meter senare fick han chansen att ta rygg på ledande Knutrappa. I sista sväng kom luckan och Järvsö Jomar avgjorde på ett mycket fint sätt efter den tuffa inledningen. Segertid 27,0/2180 meter och 30.000 kronor till Jennie och Emelie Mood. Jan-Olov Persson är uppfödare.

- Han kändes jättebra men ut på första långsidan funderade jag vart vi skulle hamna. Jag körde så mycket det gick och jag ville ned i andraspår. Nu hade vi lite flyt att kunna lifta med i rygg ut på slutvarvet och 500 kvar hade jag mycket att köra med. Det är en mycket fin travare som haft bekymmer med skador, sade Oskar.


Treårige Månlykke A.M. har inlett sin karriär på bästa sätt. Tredje raka segern sedan debuten och återigen på ett starkt sätt. Jan-Olov Persson kom bra igenom från ett tillägg och kunde via utvändigt ledaren överta spets 1350 kvar. Segertid nya rekordet 30,3/2160 meter och 15.000 kronor till Sjösläntens Konsult och Fastighets AB.
J-E GUSTAFSSON

Tillbaka