Pydin fixade nytt banrekord på Gävletravet

Gävletravet 5 maj 
I årets tredje start var Pydin en mycket fin vinnare för Jan-Olov Åberg. Pydin som började sina två första starter för året med att inte komma i mål. Han fick inte aktionen att stämma, men nu var det den "gamle" Pydin som visade sin fina kapacitet. Pydin inledde bra och hamnade i andra utvändigt vilket blev utvändigt ledande Art Nökkve 1500 kvar. Via 24,1 första 1000 tryckte sig Pydin till spets 950 kvar och sedan var han en säker vinnare mot tappre Art Nökkve som bjöd upp till strid sista halvvarvet. Segertid 22,5/2160 meter är nytt banrekord. Odin Tabac hade det tidigare rekordet på 22,7. 30.000 kronor till familjen Torstemo.
-Han har varit fantastiskt fin men nu hade vi ändrat lite grejer på honom. Efter den förra starten i Gävle körde jag ett jobb på lördagen två dagar senare och då fungerade det bra. Jag provade med en automatkäk och nu såg det också bra ut hela loppet, sade Niclas.
-Han var jättefin i värmningen och riktigt taggad i provstarten. Nu blev det en tuff löpning och det här var hans första riktiga lopp på över ett halvår. Han blev lite bekväm i spets men det var aldrig någon fara, sade Jan-Olov.

På förhand var det ett mycket bra kallblodslopp med flera formstarka hästar till start. Jan-Olov Persson hade bröderna Tand Tuff och Tand Kraft till start och de båda galopperade bort sig vilket inte hör till vardagen. Tand Tuff tog spets och släppte till Art Nökkve. Nu galopperade han 900 kvar och blev diskad. Tand Kraft galopperade kort efter start och han hade också en galopp 1500 kvar. Han såg fin ut i värmningen och provstarten.

För framtiden. Treåriga Fortune Pace hade greppet till de sista stegen från spets. Det krävdes ett målfoto. Sex starter och tre andrapris hittills. Alvgrim visade fortsatt fin form som tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren. Han ser mycket fin ut för dagen. Clinoh Olympic, fjärde invändigt, fick luckan sent och hon avslutade piggt till andrapriset. 

J-E GUSTAFSSON

Foto: Arkivbild på Pydin, Anna Torstemo och Ove A Lindqvist från seger på Hagmyren 2017 

Tillbaka