Omaha Zenz och Mill Zeb vinnare på Gävletravet

Femåriga Omaha Zenz, efter Scarlet Knight, var en mycket fin vinnare i sin första start i monté för Christina A. Hande. Omaha Zenz öppnade vasst och var i spets i första sväng från ett tillägg. Nu valde Christina att släppa spets 1100 kvar efter en tuff tryckare av Husky Sign/Nicole Melberg. Det fanns lucka hela slutvarvet och Christina kunde vänta med attacken till upploppet där Omaha Zenz avgjorde mycket enkelt. Segertid 17,0/2160 meter och 10.000 kronor till uppfödaren, ägaren och tränaren Mathias Andersson. Johanna Eriksson är skötare. Omaha Zenz är fjärde avkomman till Elaine Kronos som tidigare lämnat Riff Kronos 2,8 miljoner och Doctor Doxey Zenz.

-Det var en lovande montédebut. Hon var fin i kvalet och jag hade bra förhoppningar. Det är en lovande häst som det strulat med. Christina är en bra ryttare och hon red ett jättesnyggt lopp, sade Mathias.

Mill Zeb, efter S.J.´s Caviar var en överraskande vinnare för spelarna när han från fjärde invändigt och lucka 700 kvar kunde avgöra på ett starkt sätt för Jenny A Björk. Segertid 16,3a/2140 och 10.000 kronor till Kjell Persson som ägare och tränare. Första segern i den 21:a starten.

-Det har krånglat mycket med hans rygg. Nu hoppas jag att det kommer att släppa. Jag hade stora förhoppningar i starten innan i november när han fick bestämma i spets. Då gav han sig in på upploppet och det visade sig att han hade ett virus i kroppen. Nu fick han det perfekta loppet och han avgjorde på ett härligt sätt, sade Kjell som redan 1995 hade en vinnare på Gävletravet i Glance Lou, efter Dartster F, som då tog sin tredje raka seger för Jan-Olov Persson efter två segrar på Bollnäs innan Gävle.

J-E GUSTAFSSON
Foto; Privat 

Tillbaka