Gävle 29 juni

Uppfödaren, ägaren och tränaren Mathias Andersson visade upp fyraårige, yngst i loppet som enda fyraåring, Doctor Doxey Zenz i en strålande författning. Donato Hanoversonen tog enkelt hand om spets i första sväng och sedan bestämde Mathias loppet i ett jämnt 16-tempo. I sista sväng fick Doctor Doxey Zenz sträcka ut och det blev en helt överlägsen seger. Segertid 15,3a/2640 och 10.000 kronor.
- Det har strulat i årets fyra första starter. Han har tränat bra hela tiden, men det har varit opassande löst banunderlag. Nu kändes han mycket fin och jag har haft stora förhoppningar på honom att han skulle kunna räcka i årgångsloppen. Han är anmäld till de större loppen och jag får se hur det blir med matchningen framöver, sade Mathias.
Andra raka segern för Järvsö Bukefalos som från spets också han var helt överlägsen för Wiktor Kylin-Blom.Segertid 31,0/1640 meter via 29,5 sista 1000. Ägare är Molle i Hudik HB med flera och segern var värd 10.000 kronor.
- Jag har haft en fin säsong, men jag har också fått köra många fina hästar. Jag kunde ganska enkelt hålla spets och sedan var tanken att hålla honom koncentrerad hela vägen, sade Wiktor.
J-E GUSTAFSSON

Tillbaka