Gävle 22 maj

Fyraåriga Kaitlin Way Scott (e. Ready Cash) fick ett fint smyglopp i andra utvändigt. 600 kvar attackerade Mats E Djuse och via en fin avslutning fick hon greppet sista biten i en tuff slutstrid mot ledande My Andovra/Kajsa Frick. Segertid nya rekordet 14,7a/2140 och 30.000 kronor till Stall Arsenal AB i Glimåkra. Jan-Olov Persson är tränare med Linda Hedström som skötare.

Stjärnblomster (e. B.W,Modde) började karriären på ett strålande sätt med sju segrar och fyra andrapris på sina första tolv starter. Hon var också vinnaren i Derbystoet 2018. Efter en spetsseger i ett breddlopp visade hon nu att hon är tillbaka i den högre klassen för ston. Från ett iskallt läge, sjunde invändigt och åttonde utvändigt, avslutade hon mycket bra i spåren på slutvarvet fram till ett tredjepris på nya rekordet 24,4/2180 meter och 29.000 kronor till Stall Rabatt.

Ies Eliabet (e. Super Photo Kosmos) var vinnaren i loppet uppkallat efter Sven-Erik Landin. Ett försök i Diamantstoet med fina 110.000 kronor till vinnaren. Mats E Djuse kunde smyga med i ryggar och efter en fin avslutning fick Ies Elisabet greppet på stallkompisen Xanthis Delicious/Emilia Leo sista biten.Segertid nya banrekordet 13,2/2160 meter. Ägare är IFG Konsult AB i Enköping med Fredrik wallin som tränare och Mikaela Wahlberg som skötare. Först i mål var dock Zante Grif/KIm Moberg efter en sylvass avslutning. Hon blev dock diskad för trängning i sista sväng.

J-E GUSTAFSSON

Tillbaka