Bollnäs 15 januari

Från tredje utvändigt var det långt fram 700 kvar för Ivarslegend, efter Lome Kongen, till ledande Basar Tabac/Olle Alsén när Jan-Olov Persson attackerade. Det var säkert 60 meter fram till ledaren. Det blev en otrolig scenväxling sista halvvarvet där ledaren tappade stilen helt sista 300. Ivarslegend skaffade sig greppet mitt på upploppet till en säker seger. Andra raka segern. Segertid 31,9/2160 meter och 30.000 kronor. Stall Beaver HB i Kramfors är ägare.

-Jag trodde aldrig jag skulle hinna fram. Jag har kört mot Basar Tabac tidigare och vet vilken bra häst det är. Jag vete fasiken vad som flög i honom på sista långsidan när vi attackerade. För mig var det bara att hålla i sig och köra felfritt, sade Jan-Olov.

Femåriga Teton Martina, efter Intoxicated 4,6 miljoner, var en fin vinnare för Oskar Kylin Blom efter ett tufft lopp utvändigt ledaren. Segertid 18,7/2160 meter och 25.000 kronor till familjen Stig Jarle, Camilla och Amanda Röste som är ägare och tränare. Första segern i den femte starten.

-Vi hamnade bra till i tredje utvändigt från ett stängt bakspår på tillägg. Nu galopperade flera hästar i första sväng och plötsligt satt vi med utan rygg. Hon kändes jättefin hela vägen och svarade ärligt ända in i mål, sade Oskar.

J-E GUSTAFSSON
Foto: Arkivbild på Teton Martina (med Stig Jarle i vagnen) från start på Hagmyren 2018. 

Tillbaka