Ny seger för såväl Nygårds Inez som Wilda Fille

Fyraåriga Nygårds Inez, efter Järvsöviking, var en fin spetsvinnare för Torbjörn Jansson. Från sitt innerspår i volten hade Torbjörn bra koll på sina konkurrenter och det blev en säker seger. Segertid 30,8/2140 meter och 30.000 kronor. Stig Jarle Röste är tränare och ägare. Torbjörn har kört Nygårds Inez i tre starter och facit är två segrar och ett andrapris. Amanda Röste är skötare.

-Hon har varit jättefin alla tre starter jag kört henne. Vi har haft flyt i spårlottningen med ett innerspår i volten i alla tre starter. Hennes första seger var över 1640 meter, men nu visade hon fin styrka över ett halvvarv längre, sade Torbjörn.

Wilda Fille, vinnare i årets Monté-SM med Emilia, fortsätter att övertyga som montéhäst. Årets nionde seger i år och fjärde segern av fyra möjliga med Emilia Leo i sadeln. Helt suveränt! Från tredje utvändigt kunde Emilia "smyga" med i rygg på värsta konkurrenten Spydo Ö.K./Sofia Adolfsson som halvvarvet kvar tog hand om kommandot och via rygg på Spydo Ö.K. i sista sväng var Wilda Fille helt ohotad på upploppet. En mycket fin prestation! Segertid nya rekordet i monté över full distans 25,5/2160 meter via 23,8 sista 1000 och 25.000 kronor till uppfödaren och ägaren Wilda HB i Sundsvall. Jan-Olov Persson är tränare. På arton starter i monté, hittills, har det blivit tio segrar (sex segrar med Kim Boström) två andrapris och tre tredjepris!

-Han har aldrig varit någon startsnabbare. Nu löste det sig helt perfekt när vi kunde följa med i rygg på Spydo Ö.K. som på förhand var den värsta utmanaren. Nu kunde jag vänta så länge som möjligt innan jag attackerade och jag vet att han är grym till slut. Han avgjorde mycket enkelt, sade Emilia som fortsätter att övertyga när hon är en vinnare både i sulkylopp och montélopp samma tävlingsdag. Hon är helt outstanding!

J-E GUSTAFSSON

Tillbaka