Dubbelseger på Bergsåker för Linda S Hedström!

Linda S Hedström avslutade lunchtävlingarna med en flott dubbelseger. Fyraårige Framante avgjorde på ett suveränt sätt. Från ett elftespår bakom bilen hamnade Linda i fjärde utvändigt vilket blev tredje utvändigt 700 kvar. I sista sväng var Framante sist av de felfria. När han fick chansen att attackera avslutade han loppet på ett strålande sätt via spåren och det blev till slut en säker seger. Segertid 14,3a/1640 och 30.000 kronor. Linda är också ägare tillsammans med Stall Tösabiten HB. Loppet var V3-2 och efter att 80-oddsaren Jeremiah segrat i V3-1 och var det bara 57 stycken andelar kvar och ingen av dessa hade Framante vilket innebar utdelning på V3 efter ett (!) rätt.

-Jag har haft stora förhoppningar på honom, men det har mest strulat. Det är en otroligt fin häst när han får det att fungera,sade Linda.

Timotejs Fredag, efter Super Arnie, kunde inte försvara spets från sitt innerspår, men Linda var vaken och kunde efter körda 550 meter överta spets. Nu släppte Linda spets till Viva Frontline som öppnat snabbt från ett tillägg. Halvvarvet kvar hade ledaren gjort sitt och Linda hamnade i ett instängt läge och det såg mörkt ut. Nu fann Linda en lucka invändigt och via fritt sista 100 kunde Timotejs Fredag avgöra på ett säkert sätt. Segertid 17,6/2140 meter och 10.000 kronor. Mona Elsert och Hans Östberg är uppfödare och ägare. Timotejs Fredag är fjärde avkomman till Timotejs Pamela. Mormor Birdie Lobell har bland annat lämnat Hoot Hammering 831.000 kronor och Goal Hammering 677.000 kronor.

-Idag har det verkligen varit stolpe in. Det har gått tungt en tid, men plötsligt vänder det. 500 kvar trodde jag det var helkört. En kall ledare och hästar runt omkring som såg trötta ut. Nu hade vi turen att den nya ledaren bröt ut ett spår på upploppet och att det var vi som fann den luckan, sade Linda.

Innan Lindas fina dubbel hade det gått lite "troll" för Hudikhästarna trots bra prestationer. Demex/Rikard N Skoglund var tapper tvåa efter ett starkt slutvarv. Järvsö Bukefalos/Rikard N Skoglund grejade också han ett andrapris på ett fint sätt i sin andra start sedan juli förra året. Ohio U.B./Erik Holm fick ge sig på målfoto från spets.

J-E GUSTAFSSON

Tillbaka