Bergsåker 16 december

Femåriga In Love Pointer, efter Andover Andover, var en mycket fin vinnare i karriärens första seger i den elfte starten för Åsa Engblom. Via tredjespår i första sväng fram till utvändigt ledaren var hon den starkaste på upploppet. En mycket fin prestation! Segertid 16,7a/2140 och 10.000 kronor. Lars Elof Fast är ägare och Leif Fast är tränare.

-Det var tur att det gick vägen. Jag fick order om att köra ett invändigt lopp. Nu kom vi bra till i början trots ett tredjespår och det fanns ingen chans att kunna krypa ner invändigt. Hon har varit jättebra i flera starter som tvåa och trea i mål och nu kändes hon helt kanon i sista sväng. Jag tycker hon avgjorde loppet på ett suveränt sätt, sade Åsa.

Femåriga välstammade Merrie Mistique, efter Scarlet Knight, var en fin vinnare i augusti månad. Efter segern har hon inte fungerat i fem starter och hon var tvungen att gå ett kvallopp. Hon såg mycket fin ut i kvalloppet för Rikard N Skoglund och hon motsvarade de förväntningar som ägaren och tränaren Jan Sundell kunde förvänta sig. Från fjärde utvändigt avancerade Ove Berglin 1200 kvar och via utvändigt ledaren 800 kvar och spets 700 kvar var Merrie Mistique helt ohotad. Segertid 17,0a/2140 och 10.000 kronor. Jan Sundell är delägare med Easy KB. Mormorsmor Ata Donna Y har lämnat Atas Fighter L 7,7 miljoner, Atas Ace L 4,2 miljoner, Atas Rocket 1,9 miljoner och Ata Star L 1,2 miljoner.

J-E GUSTAFSSON

Tillbaka