Bergsåker 18 november

I sin fjärde start efter ett tävlingsuppehåll sedan september 2017 är Fäbodjäntan (e. Hallsta Lotus) tillbaka som en vinnare. Hon har sett mycket fin ut i sina tre första starter för sin tränare Linda S Hedström där hon inte haft det rätta flytet. Nu var det ett lopp i Positiva Kickens Ungdomsserie och efter ett helt perfekt smyglopp i rygg på ledaren och lucka i sista sväng stack hon undan till en säker seger för Emil Eriksson. Segertid 29,2/2140 meter och 30.000 kronor. Elin Hedström är ägare och uppfödare tillsammans med Håkan Karlsson. Fäbodjäntan har under tiden blivit mor till ettårige Lokatt (e. Lome Brage). Tidigare tre segrar är tagna med Rauno Pöllänen, två segrar, och Jan-Olov Åberg. Längre tillbaka på mödernet återfinns Elsa Best, född 1956, som var ett av sveriges bästa kallblodiga sto under många år. Hon var också först av kallbloden att trava under den magiska gränsen 1.30. 1965 travade hon 28,7 dock med autostart på Färjestad. Solels var först av kallbloden att klara gränsen i voltstart. 1967 travade han 29,4 på Gävletravet där då den stora kungen Kvisslebrun var chanslös att utmana.

Mats E Djuse grejade en fin dubbelseger. Tvåårige Timber (e. Jocose) visade fin inställning i sin femte start och andra seger efter ett smyglopp i rygg på ledaren. Det var starkt att hinna fram till seger då luckan kom först 150 kvar. Segertid 16,1a/2140 och 30.000 kronor. Fredrik Wallin är uppfödare, ägare och tränare.

Broder Magnus A Djuse har varit ordinarie kusk på härlige From The Mine (e. From Above) i flera starter. Nu ville Catarina Norqvist ha Mats som kusk då Magnus är upptagen med en annan häst i finalen på Solvalla 28 november. From The Mine tog enkelt hand om spets och när Mats fick bestämma tempot till 15,9 första 1000 var övriga chanslösa att utmana. Segertid 13,2a/2140 och 60.000 kronor. Stall Grå HB i Umeå är uppfödare och ägare.
J-E GUSTAFSSON

Tillbaka