Bollnäs 24 maj

Efter ett andra och ett tredje pris i sina första fem starter på året var Prins C.K. (e. Wik Stjernen) en vinnare efter ett "smörlopp" i andra utvändigt för sin tränare Jan-Olov Persson. Prins C.K. var tidigt med i andra utvändigt och Jan-Olov kunde vänta med attacken till 300 kvar. Prins C.K. avgjorde på ett säkert sätt mot tappre Nordvinn/Stefan Edin som gjort grovjobbet utvändigt ledaren. Segertid 25,3/2160 meter och 25.000 kronor till Stall Mao o Hans Vänner.

Mats E Djuse körde treåriga Klack Tilla (e. Klack Jo) i premie och kvallopp som tvååring. Nu i sin andra start i karriären fick Mats chansen att köra henne i lopp. Från spets var hon en säker vinnare. Segertid 33,9/2140 meter. 25.000 kronor till Stall Klacken AB i Järvsö med Joakim Reiser som tränare och uppfödare med Jessica Olsson. Klack Tilla är femte avkomman till Klack Maya. Mormorsmor Järvsö Anna lämnade förutom Järvsöfaks också Järvsö Troll 32 segrar och 1,2 miljoner samt Klack Jo 22 segrar och 963.000 kronor.

En fin start på veckan för Mats E Djuse som är på fjärde plats i den svenska kuskligan under året hittills. Broder Magnus A Djuse ligger på tredje plats. Helt suveränt av två så unga killar. Har det någonsin hänt tidigare i svensk travsport? Mats har nu fått chansen att köra i Sveriges största travlopp, Elitloppet. Magnus A Djuse har kvalat in Gareth Boko som imponerat i sina två raka segrar och den snabbaste segertiden i år 09,6a/1609 på Gävletravet i lördags. Magnus var tidigare klar för att köra Aetos Kronos i Elitloppet.Man måste beundra tränaren Jerry Riordan som ger chansen, dels till Magnus A Djuse, men framförallt Mats E Djuse att få köra Gareth Boko. Vilken kille!

J-E GUSTAFSSON

Tillbaka