Romme 7 oktober

Ulf Ohlsson grejade en fin stalldubbel till Jan-Olov Persson. Treårige B.W.Kungen (e. Bork Odin med Järvsöfaks som morfar) var riktigt bra när han i karriärens sjätte start och andra felfria loppet var en vinnare.Från ett tillägg hamnade Ulf utvändigt ledande Hulte Astrid/Kenth Åkerlund varvet kvar och de båda bjöd på en härlig duell under slutvarvet. B.W.Kungen hade hela tiden ett litet övertag och sista 100 var det avgjort även om Hulte Astrid gav sig motvilligt. Segertid 29,3/1660 meter och 30.000 kronor till Birger Wallström. Linnea Holappa är skötare. B.W.Kungen är tionde avkomman till Mia Fax. Längre tillbaka på mödernet återfinns Gävles Bengt Göran Olssons fina ston Diadem, Cetti och Costa. Diadem lämnade Gullan Fax som i sin tur är mor till fyra miljonärer, B.W.Gulliver, B.W.Modde, B.W.Sture och B.W. Rune.

Fyraårige Kevin Frej (e. Björs Frej) har börjat karriären på ett mycket bra sätt. Tre segrar och ett andrapris på de fyra första starterna imponerar. Nu visade han en grym styrka och en härlig inställning. Han fick inget gratis. Från tredje utvändigt avancerade Ulf 1200 kvar och via tredjespår sista 1100 utan rygg kunde han "kriga" sig till seger i en tät slutstrid med tre hästar inblandade. Segertid 30,0a/2140 och 30.000 kronor till Monica och Lars Persson som är uppfödare och ägare. Kim Boström är skötare.

-Han kom igång lite sent. När vi lämnade honom till Jan-Olov fungerade det bra direkt. Han har haft honom i fyra månader. Det är en trevlig och snäll häst och nu var vi riktigt imponerade. Att han skulle vara så bra, sade Lars Persson.

J-E GUSTAFSSON

Tillbaka