Gävle 21 november

Treårige Järvsö Aron visade klassen när han från spets var ohotad för sin tränare och uppfödare Jan-Olov Persson. Det såg lite tveksamt ut i värmning och provstart, men när väl loppet kom igång efter en omstart var han stabil och fin hela loppet. Segertid 30,3/1640 meter via 29 sista 1000. Stall Rinkside Trav är ägare och segern var värd fina 50.000 kronor. Nu får Jan-Olov ladda för start i anrika Jöns Olofssons Minne 30 november i Gävle där Järvsö Aron står perfekt till penningmässigt på startvolten. Värt att notera framöver. B.W.Sessa höll farten mycket bra efter ett lopp i rygg på Järvsö Aron till tredjepriset för Jan Ove Olsen värt 17.500 kronor. Caroline Holm tränar den treåriga damen som travade 30,7. Haga Modde galopperade efter körda halvvarvet för Håkan Persson och han tappade massor av mark. Efter galoppen reparerade han storstilat till ett femtepris på tiden 31,2 och 8.000 kronor.

 - Han kändes väldigt fin och det var bra att det blev en omstart. Vi prickade inte starten helt perfekt i det första försöket. På förhand var det ett bra treåringslopp och han visade att han duger bra i klassen i sin sjätte start. Han har framtiden för sig, sade Jan-Olov.

 Fyraåriga välstammade Merrie Mistique, efter Scarlet Knight och med Coktail Jet som morfar, var också det en säker spetsvinnare för Tomas Pettersson. Hon försvarade sitt innerspår i volten och Tomas kunde bestämma tempot efter 20,7 första 1000. Ut på slutvarvet fick hon press av utvändige Equal Time Point/Ulf Eriksson och de båda lämnade övriga helt utan chans att utmana. Merrie Mistique svarade bra för pressen och gick undan till en säker seger i karriärens andra start. Segertid 18,3/2140 meter via 16 sista 1000 och 15.000 kronor till ägaren och tränaren Jan Sundell som svarat för ett fint tränarjobb. Merrie Mistique är sjätte avkomman till Global Dame, 7 segrar på 23 starter. Mormorsmor Ata Donna Y. kan på sina tio startande avkommor ståta med intjänade 16,8 miljoner med Atas Fighter L. i topp med 7,7 miljoner.

 Niclas Hammarström, född 1993 med Svante Båth som arbetsgivare, var kvällens kusk med en flott trippelseger i Hedlunds Åkeri AB:s lärlingsfinal. Han segrade i de två finalavdelningarna som kördes innan man inför finalen skulle välja häst. I grundserien som körts i 16 försök var Wiktor Kylin-Blom vinnaren. Han körde Bale La Marc i den första finalavdelningen som höll farten strålande till ett andrapris efter ett lopp utvändigt ledande Mikado Amok/Niclas Hammarström. I den andra finalavdelningen fick han bestämma i spets med Capone Sisu som inte kunde försvara sig mot Västerbo Pay Me sista biten. Wiktor toppade poängmässigt med sina grundpoäng och två andraplatser inför valet av häst i Finalen. Wiktor valde spelfavoriten och tipsettan i media, Hagentoy. Efter ett lopp i rygg på ledaren fick han aldrig chansen. Wiktor fick ett presentkort värt 5.000 kronor för vinnare i grundserien.

 J-E GUSTAFSSON

Tillbaka