Bollnäs 4 september

Jan-Olov Persson grejade en fin dubbelseger. Guli Komet fick göra grovjobbet i spåren på sista varvet och det var starkt att hinna fram till en delad seger med ledande Flaga. Segertid 29,1a/2140 och 20.000 kronor till ägarna Törnerfälts Fastighets AB i Örnsköldsvik. Kunstu Flicka avslutade piggt sista biten efter sen lucka till tredjepriset för Jan Ove Olsen.
- Han värmde mycket bättre och kändes fin hela loppet. Jag trodde inte jag skulle hinna fram, men min häst är ganska stor och det var stenhårt i mål. Jag tänkte det är bäst att stanna kvar och invänta resultatet, sade Jan-Olov.
Järvsöodin har haft ett tufft program med kval och final i Svenskt Kallblodsderby och kval till det Norska Kallblodsderbyt. Nu är han tillbaka som en vinnare och han avgjorde på ett mycket starkt sätt. Via utvändigt ledaren 1400 kvar och spets 600 kvar kunde Jan-Olov sitta lugn på upploppet. Segertid 27,5/2660 meter via 26,5 sista 2000. 25.000 kronor till Stall Slugas och Jan-Olov är också uppfödare. Juni Goggen grejade en fin stalldubbel för Wiktor Kylin-Blom.
- Jag trodde jag skulle få överta spets varvet kvar. Nu kändes han helt strålande och han gick undan på ett mycket fint sätt. Han började sin karriär strålande med tio segrar på de tolv första starterna och han hade sju raka segrar. Det blev väl lite tappform med flera stenhårda lopp, men nu visade han att han tagit de loppen på ett bra sätt, sade Jan-Olov.
Inkah, efter Hallsta Lotus, var en överraskande vinnare för spelarna. I sina tre första starter har det blivit galopp. Nu höll hon sig till rätt gångart och Jan Ove Olsen drog undan i spets i ett lopp med många galoppörer. Nu var det nära galopp cirka 150 kvar och Jan Ove fick parera snyggt. I det läget hade Nygårds Ivar skaffat sig greppet och Inkah hade en och halv längd att plocka in. Nu kontrade hon på ett fint sätt och kunde avgöra med minsta möjliga marginal. Segertid 33,8/1640 meter och 15.000 kronor. Lars-Åke Berggren är tränare och ägare tillsammans med Diana Julin Rath. Tarragon Tabac fick ingen bra start från tillägg och han blev kraftigt störd första biten av galopperande konkurrenter. Varvet kvar satt han med som sjätte häst och var gott gåendes då han galopperade cirka 600 kvar som tredje häst. Efter galoppen avslutade han starkt till tredjepriset som knappt slagen. Tarragon Tabac travade 32,7/1660 meter via 29,5 sista 1000.
J-E GUSTAFSSON

Foto; Guli Komet, gäveltravet 2017 

Tillbaka