Bollnäs 4 december

Femårige Kolar Vicken, efter Snygg, var en fin vinnare i karriärens första seger för Robert Skoglund. Kolar Vicken hade visat gryende form i de två starterna innan som trea. Efter ett lopp utvändigt ledaren och spets 600 kvar blev det en säker seger sedan Troll Bläsan galopperat strax innan mållinjen. Segertid 33,4/1640 meter och 20.000 kronor till ägaren och tränaren Håkan Bohjort. Olle Jonsson är uppfödare. Mormorsmor Rejenka lämnade fine Kamin, född 1978, som vann 20 lopp och tjänade 385.000 kronor.

 

Jan-Olov Persson avgjorde mycket enkelt med Joli Strimma, efter Hallsta Lotus, efter ett perfekt lopp i rygg på ledaren och attack halvvarvet kvar. Tredje segern i karriären. Två tidigare segrar med Sören Eriksson som kusk. Segertid 32,6/2140 meter och 25.000 kronor till ägaren och tränaren Bollnäsamatören Regina Kjaernet.

Bakom vinnaren blev det dramatiskt. Ledande Åppelbo Kulla/Helen Åkerlund tvärnitade halvvarvet kvar och det hade kunnat gå illa även för Jan-Olov om han inte haft fritt. Bakom dessa var Hönn Tess och Ove Berglin gott gåendes efter ett invändigt lopp och Ove hade inte en chans att parera. Både Åppelbo Kulla och Hönn Tess föll till marken och vi får hoppas att det gick bra med inblandade hästar och kuskar.

 

J-E GUSTAFSSON

Foto: Matilda Persson. Arkivbild på Kolar Vicken och Stig Jarle Röste här på Hagmyren

Tillbaka