Bollnäs 10 augusti

Järvsö Pegasus började sin strålande karriär med seger i debuten. Sedan fick han stå i "skuggan" mot sin stallkompis Tand Kraft. Nu har han visat en fantastisk utveckling och fjärde raka segern togs på ett helt suveränt sätt för Örjan Kihlström. Som segrare i Kallblodsderbyt, där Tand Kraft galopperade bort sina chanser, visade han fortsatt härlig form när han efter en smygresa med rygg fram till upploppet skaffade sig greppet på Tand Kraft som fick göra grovjobbet utvändigt ledaren. Jan-Olov Persson avancerade efter körda halvvarvet med spelfavoriten Tand Kraft och via ett tredjespår fram till ledande Tåga Kongen varvet kvar hade han greppet in på upploppet. Bakom dessa två smög Örjan med och via en vass avslutning fick Järvsö Pegasus greppet sista biten. Segertid 24,8/2200 meter via 22,7 sista 1000 och 50.000 kronor till Molle i Hudik HB med flera. Tand Kraft tjänade 25.000 kronor och det blev en fin stalldubbel till Jan-Olov Persson. Järvsö Pegasus har grejat en fin slant i 22 av 23 starter! Lise-Lott Persson i Norrala är stolt uppfödare.
_ Det är en mycket mysig häst. Tand Kraft är grymt bra som fick göra grovjobbet och Järvsö Pegasus fick trava en lite kortare väg. Jag litade på hans snabbhet och efter en tuff slutstrid kändes det att jag hade bästa krafterna kvar. Han är otroligt lättplacerad, sade Örjan.
Jan-Olov Persson kunde räkna in en seger som kusk och ytterligare en fin framgång till stallet med fyraåriga Nygårds Josefin, efter Järvsöfaks och andra avkomman till härliga Lundås Emelie, som i sin andra start visade fin fart. Från ett springspår öppnade Nygårds Josefin perfekt och Jan-Olov var i spets direkt. Nu fick han hård press sista halvvarvet och det blev en stenhård slutstrid mot jämngamla Målbo Viking som bjöd strid hela upploppet. Segertid 32,4/1640 meter via 31 sista 1000 och 15.000 kronor till Easy KB i Uppsala.
- Hon var igång som tvååring och treåring, men det har krånglat mycket. Hon visade fin fart i sin debut i Gävle där hon blev diskad efter tre korta galopper. Då fick hon göra grovjobbet utan rygg. När vi fick ledningen kändes det bra och hon svarade fint på trycket sista halvvarvet. Den som pressade, Målbo Viking, segrade i Gävle från spets och nu stod han 20 meter efter samtidigt som vi fick köra i spets, sade Jan-Olov.
Värt att nämnas är att Lex Peidei visar fortsatt fin form. Från ett springspår, på tillägg, var han i spets efter körda 400 meter. Per Linderoth släppte spets efter körda 550 meter till loppets stora spelfavorit Faste Viking/Örjan Kihlström som kom från ett fin V75-seger i Rättvik. Lex Peidei fick chansen in på upploppet och han avslutade vasst i en snabb avslutning till andrapriset värt 17.500 kronor. Faste Viking segrade på 24,8/2160 meter och samma tid för Lex Peidei. Lex Peidei har i många starter tävlat i tuff konkurrens och det känns inte helt rättvist att han i årets starter har ett andrapris och sex tredjepris på arton starter!
J-E GUSTAFSSON

Tillbaka