Romme 9 februari

Romme 9/02-2018
Via tredjespår 1200 kvar i rygg och fjärdespår 300 kvar var Björlifanner som tränas av Jan-Olov Persson en mycket stark vinnare för Ulf Eriksson.Femåringen, yngst som en av tre femåringar i loppet, hade ett iskallt utgångsläge från ett åttondespår på tillägg över kort distans. Ulf var offensiv och laddade framåt direkt efter körda halvvarvet. Björlifanner visade härlig form i årets tredje start och andra seger när han fick greppet på ledande Rutbo Balderina/Jorma Kontio den sista biten. Segertid 26,7/1660 meter via 25,5 sista 1000 och 30.000 kronor till Mellby Gård AB. Det var första starten över kort distans för Björlifanner i karriärens 18:e start.

- Varvet kvar kändes det bra när vi fick rygg på G.G.Miljonär (spelad till knapp favorit), men han var inte bra och vi tappade längder på sista långsidan. Jag vet att han går ända in i mål och sista 100 bet det riktigt bra. Han har visat en jättefin utveckling och nu var han ruskigt bra, sade Ulf.

Stallkompisen Vestpol Gladiator, yngst som en av tre sjuåringar i loppet, visade fortsatt mycket fin form. Från ett elftespår bakom bilen valde Ulf Eriksson ett smyglopp i fjärde invändigt och med lucka i sista sväng avslutade han strålande till ett andrapris bakom ledande och segrande Art Nökkve/Håkan Skoglund. Art Nökkve segrade på tiden 26,1a/2140 och samma tid för Vestpol Gladiator som var nära att greja en stalldubbel till Jan-Olov och ägarna Mellby Gård AB. Andrapriset var värt 25.000 kronor.

J-E GUSTAFSSON
Foto: Björlifanner med Ulf Eriksson i sulkyn. Arkivbild 

 

Tillbaka